Kavics cseresznye (szabadgyökeres)

3950 Ft

A Kavics cseresznye (szabadgyökeres) régi magyar fajta, amely kemény húsú, ropogós és zamatos gyümölcseivel bőtermő és közkedvelt.
A szabadgyökeres gyümölcsfák kiszállítása október 20-án kezdődik

1 készleten

Leírás

Kavics cseresznye (szabadgyökeres)

Régi magyar fajta, amely kemény húsú, ropogós gyümölcsei miatt vált ismertté. Ősszel ültethető, könnyen megered, és házikertben is rendszeresen és bőven terem.

Főbb jellemzők

  • Magasság: kifejlett korában 4–5 méter

  • Növekedés: erőteljes növekedésű, szélesen elterülő koronát nevel

  • Virágzás: április közepe

  • Gyümölcs: középnagy, sötétpiros, fényes héjú cseresznye

  • Gyümölcshús: kemény, roppanós, lédús, édes-savanykás ízű

  • Érési idő: június közepe – vége

  • Termőképesség: rendszeresen és bőven terem, nagy terméshozamra képes

Környezeti igények és gondozás

  • Fekvés: napos, meleg fekvést igényel

  • Talaj: középkötött, jó vízáteresztő, tápanyagban gazdag talajban fejlődik szépen

  • Ültetés: ősszel, a nyugalmi időszakban ajánlott

  • Ápolás: fiatal korban rendszeres öntözést igényel, termőkorban mérsékeltebb vízigényű

  • Metszés: koronaalakító metszés fiatal korban, ritkító metszés idősebb korban

Felhasználás

  • Friss fogyasztásra különösen kedvelt

  • Befőzésre, lekvárnak, süteményekhez is remek

  • Kemény húsú, ropogós termése jól bírja a szállítást

Porzópárok
Germersdorfi óriás, Hedelfingeni óriás, Van

A Kavics cseresznye (szabadgyökeres) kemény húsú, ropogós és zamatos gyümölcsei miatt az egyik legértékesebb régi magyar fajta, amely minden házikertben megállja a helyét.

További információk

Tömeg 1 kg